Početna stranicaPretraga za: specijalistička ordinacija

Sistematski pregledi - Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle

Sistematski pregledi - Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle

SISTEMATSKI PREGLEDI:
Obim i vrsta pretraga koje se rade u sistematskom pregledu ovise o spolu, dobi, dosadašnjim bolestima, tegobama pacijenta, obiteljskoj anamnezi i eventulanim izloženostima nekim mogućim štetnim utjecajima na poslu ili svakodnevnom životu koji mogu utjecati na Vaše zdravlje.

U mojoj ordinaciji možete učiniti detaljan i kvalitetan sistematski pregled koji uključuje:

 1. OPĆI PREGLED, RAZGOVOR-ANAMNEZA I KLINIČKI PREGLED
 2. LABORATORIJSKE PRETRAGE KRVI I MOKRAĆE
 3. ULTRAZVUČNI PREGLED TRBUŠNE ŠUPLJINE (ABDOMENA) KOLOR DOPLEROM S ELASTOGRAFIJOM
 4. KOLOR DOPLER ULTRAZVUK VRATA S ELASTOGRAFIJOM (ŠTITNJAČA, LIMFNI ČVOROVI, ŽLIJEZDE SLINOVNICE, KRVNE ŽILE VRATA)
 5. KOLOR DOPLER ULTRAZVUK DOJKI S ELASTOGRAFIJOM
 6. EKG-ELEKTROKARDIOGRAFSKO SNIMANJE RADA SRCA
 7. PAPA test i dopunske pretrage, ukoliko su potrebne

Preventivni sistematski pregledi se primjenjuju i nužni su za pravodobno otkrivanje rizičnih faktora i već postojećih bolesti koje mogu ugroziti Vaše zdravlje ili dovesti do trajnih posljedica. U Hrvatskoj, kao i u većini zemalja najčešće bolesti koje su ujedno i najčešći uzroci smrti su bolesti srca i krvnih žila i zloćudne bolesti.

U ordinaciji se mogu obaviti osnovni i prošireni sistematski pregledi za žene i muškarce. Laboratorijske pretrage krvi, mokraće i stolice, ultrazvučni pregledi kolor doplerom vrata, štitnjače, dojki, abdomena-trbušne šupljine, dopler krvnih žila, EKG srca, spirometrija pluća, ultrazvučna denzitometrija kostiju.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

Više…


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvuk abdomena, trbušne šupljine

U ordinaciji se može obaviti kompletan ultrazvučni pregled abdomena (trbušne šupljine) najnovijim kolor dopler aparatom Toshiba Aplio XG, koji omogućava izvanredan prikaz najsitnijih struktura promijenjenog tkiva u organima trbušne šupljine kolor doplerom tj. prikazom prokrvljenosti (vaskularizacije) organa u abdomenu i primjenom elastografije kojom se mogu bolje prikazati eventualne promjene u tkivu i pojedinim organima trbušne šupljine.
www.ultrazvuk-tarle.hr
U mojoj ordinaciji smatram najvrednijim detaljan razgovor s pacijentom, zatim kod bolova ili drugih tegoba u abdomenu kolor dopler ultrazvučni pregled cijele trbušne šupljine.

Novija generacija kolor dopler uređaja, najviše klase, kakav je uređaj Toshiba Aplio XG koji se koristi u ordinaciji, omogućava izvanredan prikaz svih unutarnjih organa trbušne šupljine.
Ovakvim kolor dopler uređajem moguće je uz standardne organe trbušne šupljine (jetra, žučnjak, žučni vodovi, gušterača, slezena, bubrezi, mokraćni mjehur, prostata, testisi, krvne žile u abdomenu, žarišne tumorske ili cistčne promjene u abdomenu u trbušnoj šupljini), vidjeti i eventualne promjene na želucu i crijevima (tankom i debelom crijevu).

Potpuno je pogrešno kod bolova u abdomenu, čak i ako liječnik sumnja na bolesti želuca ili crijeva, najprije napraviti gastroskopiju ili kolonoskopiju, bez prethodno obavljenog kolor dopler ultrazvuka abdomena.Danas se u svijetu kod bolova u abdomenu (trbušnoj šupljini), najprije u dijagnostikom slijedu pretraga učini kolor dopler ultrazvuk abdomena , kojim će iskusni liječnik moći brzo i efikano zaključiti što je uzrok bolova ili tegoba koje pacijent ima.Akutni bolovi u trbušnoj šupljini za liječnike su jedan su od najtežih dijagnostičkih dilema koje liječnik treba razlučiti. U akutnim stanjima liječnička odlika treba biti točna i brza, kako bi se u terapijskom smislu što prije moglo djelovati. Bolovi u abdomenu mogu biti uzrokovani upalama žučnjaka, žučnim kamencima, upalom gušterače, krvarenjem iz čira u želucu ili dvanaesniku, hepatitisu, akutnom upalom bubrega, mokraćnog mjehura, prostate, maternice, jajnika ili prostate, zatim upalom “slijepog crijeva”, divertikulitisom-upalom divertikua, vanmaterničnom trudnoćom, endometriozom ili trombozom mezenterične arterije (arterije crijeva).

Upala slijepog crijeva ne može se točno dijagnosticirati bez kolor dopler ultrazvuka slijepog crijeva. Bolesnici s akutnom upalom crvuljka mogu imati uredne ili blago povišene leukocite u krvi, zatim uredan C reaktivni protein (CRP), urednu tjelesnu temperaturu pod pazuhom i u anusu, a palpacijom abdomena donosi se subjektivna procjena liječnika o upali sliejpog crijeva. Kolor dopler ultrazvuk i CT jedini su objektivni dijagnostički postupci koji mogu liječniku dati jasni uvid je li prisutna upala crvuljka ili ne. U ordinaciji se kod akutnih bolova u trbušnoj šupljini uz kolor dopler ultrazvuk mogu napraviti kompletne pretrage krvi i urina, koji su gotovi za nekoliko minuta i tako će liječnik imati cjelovit uvid u zdravstevno stanje pacijenta i lakše će otkriti uzrok tegoba. To je izuzetno važno zato što liječnik treba nakon pregleda donijeti točnu i brzu odluku što je uzrok tegoba, o kakvoj se bolesti radi i može li pacijenta liječiti ambulantno ili ga mora uputiti u bolnicu.

Danas se znanstvenim radovima sve češće spominje kolor dopler ultrazvuk kao prva dijagnostička metoda za razlučivanje je li uzrok akutnih ili kroničnih bolova ili drugih tegoba (napuhnutost, kruljenje u abdomenu, pojačani plinovi u crijevima, neredovita i promijenjena pražnjenja crijeva, lažni nagoni na stolicu) želudac, crijeva ili drugi organi za probavu u trbušnoj šupljini. To ne znači da ultrazvuk abdomena može zamijeniti gastroskopiju ili kolonoskopiju ali može svakako doprinijeti boljem uvidu u uzroke tegobe i ponekad nakon ultrazvuka abdomena neće biti potrebno dodatno raditi gasroskopiju ili kolonoskopiju.


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučna dijagnostika

U ordinaciji se mogu učiniti kompletne pretrage krvi i mokraće, ultrazvučni pregled najnovijim kolor dopler aparatom štitnjače, dojki, abdomena, krvnih žila, EKG srca, spirometrija, ultrazvučna denzitometrija kostiju.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučni pregledi dojki

U ordinaciji se mogu obaviti preventivni i dijagnostički ultrazvučni pregledi dojki. Pregledi se obavljaju na najnovijem kolor dopler ultrazvučnom aparatu tehnološki najviše klase Toshiba Aplio XG, kojim je moguće prikazati prokrvljenost u promijenjenom tkivu dojke bez kontrastnih intravenoznih sredstava.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučna denzitometrija

U ordinaciji se može obaviti pregled za osteoporozu ultrazvučnim denzitometrom, koji bez rendgenskog zračenja bi trebao biti prvi pregled kod otkrivanja osteoporoze. Pregled se obavlja na ultrazvučnom denzitometru „Sahara“ koji se u Americi jedini priznaje kao aparat koji daje rezultate mjerenja koji su usporedivi s rendgenskom denzitometrijom (DXA).

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, kod Glavnog kolodvora i Importane garaže.

www.ultrazvuk-tarle.hr


Osoblje ordinacije

Osoblje ordinacije

U ordinaciji radi Dr. Nives Tarle-Bajić, specijalistica Obiteljske medicine koja je i vlasnica ordinacije i dvije telefonske sekretarice koje naručuju pacijente uz pružanje svih potrebnih informacija pacijentima telefonom te kao “domaćice” ordinacije primaju naručene pacijente u ordinaciju.

Sve preglede nakon dolaska pacijenta, razgovora, općeg pregleda i svih dijagnostičkih pretraga koji su navedeni u uslugama ordinacije obavlja liječnica samostalno bez drugih suradnika osim laboratorijskih, mikrobioloških i citoloških pretraga.

 

Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Spirometrija

U ordinaciji se mogu otkriti ili kontrolirati uspješnost terapije kroničnih bolesti dišnog sustava, spirometrijom-određivanje plućnog kapaciteta (astma, kronični opstruktivni bronhitis) spirometrom Schiller s jednokratnim usnicima.

Ordinacija se nalazi smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže.

www.ultrazvuk-tarle.hr


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Liječenje depresije i panike

U ordinaciji se otkrivaju i liječe depresivni i panični poremećaji, koji su vrlo često manifestirani različitim bolnim simptomima, poremećajima sna, gubitka na težini ili debljanjem, umorom, gubitkom interesa za životne radosti, zatvaranje u sebe i slično. To su bolesti suvremenog čovjeka.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb,  u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Osoblje ordinacije

Osoblje ordinacije

U ordinaciji radi Dr. Nives Tarle-Bajić, specijalistica Obiteljske medicine koja je i vlasnica ordinacije i dvije telefonske sekretarice koje naručuju pacijente uz pružanje svih potrebnih informacija pacijentima telefonom te kao “domaćice” ordinacije primaju naručene pacijente u ordinaciju.

Sve preglede nakon dolaska pacijenta, razgovora, općeg pregleda i svih dijagnostičkih pretraga koji su navedeni u uslugama ordinacije obavlja liječnica samostalno bez drugih suradnika osim laboratorijskih, mikrobioloških i citoloških pretraga.

Liječnica njeguje individualan pristup svakom pacijentu i zbog uspostavljanja što boljeg kontakta s pacijentom u svrhu lakšeg dijagnosticiranja uzroka tegoba ili bolesti ona mjeri krvni tlak pacijentima, sama vadi krv svakom pacijentu trudeći se da to čini što bezbolnije kako bi vađenje krvi ili pregled za pacijenta bio što ugodniji. Na taj se način ostvaruje duži boravak pacijenta s liječnicom i time je pacijentu omogućeno da u svakom trenutku postavlja pitanja i razgovara s liječnicom o problemima koji ga muče.

Dr. NivesTarle-BajićDr. Nives Tarle-Bajić nakon završetka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, obavljenog staža na KBC-u Rebro, radila je kao liječnica Opće medicine u jednom selu nedaleko Jastrebarskog, zatim u Hitnoj službi Doma zdravlja Jastrebarsko. Za to vrijeme usavršavala se u ultrazvučnoj dijagnostici Poslijediplomskim studijem iz ultrazvučne dijagnostike koji je uspješno završila, a zatim je završila i Poslijediplomski studij iz Onkologije. Treći Poslijediplomski studij iz Obiteljske medicine položila je u sklopu specijalizacije.

Završila je nekoliko tečajeva iz ultrazvučne dijagnostike (vrata, dojki i trbušne šupljine s kolor doplerom) u Hrvatskoj i inozemstvu. Ultrazvučnom dijagnostikom bavi se 20 godina. Stalno prisustvuje kongresima, simpozijima i stručnim sastancma iz područja koja je posebno zanimaju a to su:

 • ultrazvučna dijagnostika s kolor doplerom (vrata, dojki trbušne šupljine, zglobova, kolor dopler krvnih žila)
 • EKG pregled srca i otkrivanje srčanih bolesti i krvnog tlaka
 • Interna medicina
 • infektologija
 • mikrobiologija
 • dermatologija
 • reumatologija
 • neurologija
 • psihijatrija

Iz područja psihijatrije osobito je zanimaju dijagnosticiranje i liječenje depresija koje se svakodnevno sve više javljaju u ordinacijama, a prisutne su među svim dobnim skupinama.

Članica je Društva za Ultrazvuk u medicini i biologiji, Senološkog društva i Društva za osteoporozu.


Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme