Početna stranicaAktualne temeStadiji raka dojke

Stadiji raka dojke

Rak dojke stadij IPrvi stadij raka dojke. Tumor u dojci koji je zloćudan nalazi se lokaliziran u jednom dijelu dojke bez širenja u okolne strukture u dojci ili u okolne limfne čvorove (pazuh, između rebara ili iznad ključne kosti).Veličine je obično do 2 cm.

 

Rak dojke  stadij IIDrugi stadij raka dojke. Zloćudan tumor u dojci veličine je 2-5 cm.Moguće su kod nekih histoloških tipova karcinoma dojke širenja i u drugu dojku i postoji širenje u okolne limfne čvorove pod pazuhom.


Rak dojke stadij IIINa slici je vidljiv treći stadij raka dojke. Tumor je veći od 5 cm i metastazirao je u limfne ćvorove iznad ili ispod ključne kosti ( supra ili infraklavikularne limfne čvorove) ili na vratu


Rak dojke stadij IVNa slici je vidljiv četvrti stadij raka dojke.  Ovo je stadij raka dojke gdje je tumor bilo koje veličine ali je metstazirao ( presadio se) u udaljene organe ( jetra, pluća, kosti mozak).

Stopa preživljenja za stadij I je oko 80%, za stadij II 65 %, za stadij III 40%  a za stadij IV 10 %. Ovdje valja napomenuti kako se ponovno javljanje bolesti ( recidiv) može javiti kasno, čak i 10 godina nakon liječenja ili prve pojave raka dojke ali sa svakom proteklom godinom nakon liječenja,  prognoza se poboljšava.  Evo još jednog razloga zašto treba odlaziti na preventivne preglede dojki.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.


Vezani članci:
Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme