Početna stranicaAktualne temeLiječenje raka dojke

Liječenje raka dojke

Ukoliko se citološkom punkcijom ili biopsijom utvrdilo kako se u kvržici koja je pronađena nalaze zloćudne stanice raka, pristupa se terapijskom planu liječenja bolesnica. Bolesnica s dijagnozom raka dojke upućuje se iz ordinacije gdje je rak dijagnosticiran u jednu od naših bolnica koje su specijalizirane za njegovo liječenje. Iz ove ordinacije bolesnice se najčešće upućuju u Institut za tumore s kojim ova ordinacija ima dugogodišnju vrlo dobru i kolegijalnu suradnju, na dobrobit naših bolesnica.

BIOPSIJA TUMORAŽene kojima je dijagnosticiran rak dojke iz ove ordinacije zbrinjavaju se tako da liječnica telefonski kontaktira liječnike iz bolničke ustanove u kojoj će se obavljati daljnje liječenje. Bolesnica sa sobom odnosi svu dokumentaciju koju je nakon pregleda i punkcije u ordinaciji dobila, uz snimljen pregled video klipom i slike snimljene ultrazvučnim aparatom na CD-u i na papiru u boji u formatu A4. Na taj se način olakšava daljnji postupak prije odluke o načinu daljnjeg liječenja.

Za vrijeme odlaska u bolnicu bolesnica nije prepuštena samoj sebi i ukoliko to želi liječnica iz ove ordinacije može voditi daljnju brigu za vrijeme njezinog boravka, liječenja u bolničkoj ustanovi kao i po povratku iz nje. Ovaj način komunikacije i kontinuirane komunikacije liječnik-bolesnik ostvaruje se dobra medicinska skrb i brga za bolesnicu, koja njoj daje osjećaj sigurnosti, brige i postojanja liječnika kojem se uvijek može obratiti za pomoć ili savjet.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.


Vezani članci:
Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme