Početna stranicaUslugeUsluge, pregledi i pretrage

Usluge, pregledi i pretrage

Usluge, pregledi i pretrage

U ordinaciji se mogu učiniti slijedeće usluge

 1. ANAMNEZA - razgovor
 2. KLINIČKI PREGLED
 3. ULTRAZVUČNI PREGLED kolor doplerom - trbušne šupljine - dojki - vrata i štitnjače - sinusa - površinskih organa (čvorovi i otekline pod kožom, pregled limfnih čvorova) - kolor dopler krvnih žila trbušne šupljine, vrata i ekstremiteta - kolor dopler zglobova, mišića
 4. EKG SRCA
 5. SPIROMETRIJA (ispitivanje funkcije pluća kod kroničnih plućnih bolesti gdje postoji oslabljeno ili otežano disanje
 6. ULTRAZVUČNA DENZITOMETRIJA (ispitivanje koštane gustoće, otkrivanje osteoporoze)
 7. LABORATORIJSKE PRETRAGE krvi, urina i stolice (hematološke pretrage - krvna slika, biokemijske pretrage - šećer, masnoće, jetrene probe i slično), urin, stolica na prisutnost krvi u stolici, određivanje tumorskih biljega, hormona u krvi, određivanje prisutnosti helicobacter pylori, reuma testovi, određivanje prisutnosti antitijela na streptokok i stafilokok u krvi, određivanje kalcija i fosfora u krvi i kalcija u 24-satnom urinu - važno kod utvrđene smanjene koštane gustoće)
 8. MIKROBIOLOŠKE I PARAZITOLOŠKE PRETRAGE krvi, urina i stolice, uzimanje obrisaka - urinokultura I abg - ejakulat bakteriološki - punktati iz zglobova i cista - iskašljaj i ispljuvak - obrisak ždrijela, nosa, uha i površinskih rana - obrisak uretre na chlamidiu, mycoplasmu, ureaplasmu - stolica na pregled bakteriološki, parazitološki i analni otisak - testiranje na HIV, hepatitise - testiranje na HPV - obavezno ga je učiniti uz PAPA test prije cijepljenja
 9. CIJEPLJENJA protiv gripe, pneumokoka, HPV-a
 10. APLIKACIJE INTRARTIKULARNIH INJEKCIJA - davanje injekcija u bolni zglob kod reumatskih bolesti zglobova
 11. KONZULTACIJE - savjeti, pitanja, razgovor, drugo mišljenje
 12. SISTEMATSKI PREGLEDI
Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.


Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme