Početna stranicaNovostiDr. Tarle među 130 naših liječnika iz Hrvatske koje SAD preporučuje

Dr. Tarle među 130 naših liječnika iz Hrvatske koje SAD preporučuje

Dr. Tarle među 130 naših liječnika iz Hrvatske koje SAD preporučuje

U novinama “Slobodna Dalmacija” objavljen je članak u kojemu State Department preporučuje popis od 130 liječnika iz Hrvatske među kojima se nalazi dr. Nives Tarle Bajić, u kategoriji “Opća medicina”. Navodimo dio članka:

“STATE DEPARTMENT SASTAVIO LISTU NAJBOLJIH HRVATSKIH ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA

SAD preporučuje 130 naših liječnika

Na usluzi Amerikancima su specijalisti iz 26 medicinskih grana koje SAD preporučuje svojim državljanima. Američko veleposlanstvo u Zagrebu napravilo je detaljan popis uglednih i poštovanih hrvatskih liječnika specijalista iz 26 medicinskih grana, sveukupno njih 130, preporučujući ih svojim državljanima ako im zatreba medicinska pomoć u našoj zemlji.

Djelatnici veleposlanstva su pažljivo i kroz duži vremenski period sastavljali listu, detaljno proučavajući profesionalni put liječnika, njihove kvalifikacije i dosadašnji rad, a oni koji su željeli dospjeti na popis, govori nam splitski ginekolog Ivica Tadin, morali su veleposlanstvu poštom poslati detaljan životopis, te odgovoriti na upitnik State Departmenta.

Na “top-listi” precizno su navedeni specijalizacije i područja kojima se bave pojedini liječnici, mjesto rođenja i studiranja, kućni i brojevi mobitela, te opisna ocjena iz engleskog jezika. Za svako područje medicine Amerikanci su izabrali nekoliko specijalista, pa na popisu imaju kardiologe, dermatologe, dijabetologe, gastroenterologe, ginekologe, interniste, neurologe, oftalmologe, onkologe… Sastavili su i posebnu listu sa 65 stomatologa iz cijele zemlje.”

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.


Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme