Početna stranicaPretraga za: bronhitis

Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Spirometrija

U ordinaciji se mogu otkriti ili kontrolirati uspješnost terapije kroničnih bolesti dišnog sustava, spirometrijom-određivanje plućnog kapaciteta (astma, kronični opstruktivni bronhitis) spirometrom Schiller s jednokratnim usnicima.

Ordinacija se nalazi smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže.

www.ultrazvuk-tarle.hr


Spirometrija - Spirometar Schiller s jednokratnim usnicima

Spirometrija - Spirometar Schiller s jednokratnim usnicima

Spirometrija je aparat koji se koristi u dijagnosticiranju bolesti dišnog sustava kao što su astma, kronični bronhitis, emfizem, kronična opstruktivna plućna bolest ili stanja nakon nekih preboljenih kroničnih plućnih bolesti ili operativnih zahvata na plućima.

U ordinaciji se koristi digitalizirani spirometar poznate njemačke tvrtke Schiller koja je specijalizirana za proizvodnju EKG–a i spirometara u kojem se koriste JEDNOKRATNI USNICI kojima se udiše i izdiše zrak u aparat.

Ovo je metoda koja objektivizira, zbog brojčanih i dijagramskih rezultata mjerenja dobiveni vitalni plućni kapacitet, zatim mjerenja količine zraka u plućima nakon završetka izdisaja i ispituje brojne druge plućne funkcije. Ovim se načinom otkrivaju novooboljeli kronični plućni bolesnici ili se njime kontroliraju bolesnici koji su na terapiji anti-asmatičnim i drugim lijekovima koji im pomažu za ublažavanje i liječenje njihovih kroničnih plućnih bolesti kako bi liječnik ustvrdio je li propisana terapija primjerena bolesniku.

Pregled ovim aparatom je za pacijenta bezbolan i jednostavan jer pacijent prema uputama liječnika udiše ili samo izdiše u aparat. Rezultati su odmah po obavljenom mjerenju, koje se najčešće obavlja tri puta uzastopce, vidljivi na ekranu aparata sa svim izmjerenim rezultatima koja se zatim ispisuju na papir i uz objašnjenje uručuju pacijentu.

Uz pregled na ovom aparatu kroničnim plućnim bolesnicima, a osobito asmatičarima među kojima ima puno djece i mlađih osoba, objašnjava se način svakodnevnog praćenja njihove bolesti u kući tkz. Peak flow metrom tj. jednostavnim malim uređajem kojeg takvi pacijenti mogu imati u kući i koristiti ga za samokontrolu njihove plućne bolesti.

Liječnica će ih podučiti kako mogu koristiti takve jednostavne uređaje kao vrijedno pomagalo i kako će te rezultate bilježiti i zatim ono što su izmjerili i zabilježili predočiti liječniku zbog što bolje kontrole njihove kronične plućne bolesti.


Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme