Početna stranicaPretraga za: slabokrvnost

Specijalistička ordinacija Obiteljske medicine s dijagnostikom

APLIO 500 Platinum  Canon-Toshiba

Dobro došli na stranice Specijalističke ordinacije Obiteljske medicine s dijagnostikom kojoj vjerni pacijenti ukazuju povjerenje od 1991. godine.

U ordinaciji se odnedavno radi kolor dopler ultrazvučna dijagnostika s elastografijom, na najsuvremenijem 3D/4D kolor dopler uređaju Canon-Toshiba Aplio 500 Platinum, koji svojim novim tehničkim mogućnostima omogućava još bolju dijagnostičku obradu abdomena, vrata sa štitnjačom, dojki i krvnih žila. Inovativna rješenja koja ovaj uređaj pruža,  uz znatno poboljašnje kristalnije i jasnije ultrazvučne slike s prikazom brojnih detalja, znatno više nego do sada, zatim najnovija softverska rješenja koja omogućavaju dodatne informacije o eventualnim promjenama u strukturi tkiva svakog od pregledanih organa, olakšavaju liječniku  dijagnostičku obradu, koja je za pacijente neinvazivna. Za pola sata ili sat vremena možete saznati što je uzrok Vaših tegoba, rješiti sve nedoumice  koje Vas muče, uz savjet liječnika, preporuku terapije ili daljnjeg postupka dijagnostičke obrade ili liječenja. Na jednom mjestu dobit ćete korisne informacije o Vašem zdravlju.Detaljnije o načinu dijagnostike ovim novim kolor dopler uređajem, zatim prednostima u ultrazvučnoj dijagnostici u odnosu na prethodne starije generacije UZV uređaja, moći ćete pročitati na web stranicama ordinacije, gdje se detaljnije opisuje dijagnostika abdomena, vrata, dojki i krvnih žila.

Na slici je prikazan polip žučnjaka koji je potvrđen novim programom 4D UZV uređaja Aplio 500 Platinum, kojim se obavljaju pregledi u ordinaciji Flay Thru

 

 

 

 

 

 

 

 

Na UZV  slikama i videu je prikazan polip žučnjaka snimljen najnovijim 4D kolor dopler uređajem Aplio 500 Platinum, programom Fly Thru i u B modu (ordinacija dr. Nives Tarle Bajić). 

 

 

 

 

 Prikaz UZV slika najnovijom tehnologijom snimljenom 3D/4D prikaz Aplio 500 Platinum

   

                                                                                                       

Na našim stranicama moći ćete se upoznati s djelatnošću ordinacije, načinu na koji se obavljaju pregledi i dijagnostika u ordinaciji kao i  uređajima koji se koriste u svakodnevnoj dijagnostici bolesti, koje se susreću u svakodnevnoj praksi. Ova web stranica zamišljena je kao aktivna stranica s aktualnim temama gdje ćete moći pročitati o temama koje Vas zanimaju, zatim o novostima u dijagnostici, terapiji ili načinu života i navikama te kako ih promijeniti. S obzirom da je ordinacija koncipirana kao ordinacija koja skrbi o zdravlju cijele obitelji stoga i problematika zbog koje se pacijenti javljaju su svakodnevni: bolovi u trbuhu, gušenje, „lupanja srca“, kvržice u vratu, dojci ili na tijelu, problemi sa snom, učestalo mokrenje, problemi sa stolicom itd.

U ordinaciji se na specifičan način obavlja zbrinjavanje tegoba naših pacijenata, jer se uz upoznavanje i objedinjavanje problematike cijelog tijela ovdje vrše i dijagnostičke pretrage.Unatoč vrhunskoj tehnologiji koju primjenjujem u svojoj ordinaciji, koja je uvijek u skladu s najnovijim tehNološkim dostignućima, osobito u ultrazvučnoj dijagnostici, najvrednijim ipak  smatram  detaljan razgovor s pacijentom, jer ljudsku riječ i razgovor s pacijentom ne može zamijeniti niti jedno tehnološko dostignuće. Kod bolova ili drugih tegoba u abdomenu kolor dopler ultrazvučni pregled cijele trbušne šupljine gastroenterološke, urološke i genitalne regije. Ovakvim pristupom i pregledom moguće je na jednom mjestu objediniti sve moguće uzroke tegoba u abdomenu i tako u kratkom vremenu razlučiti što je uzrok tegoba.

Zašto odabrati našu ordinaciju obiteljske medicine s dijagnostikom?

Zato što se tegobe naših pacijenata dijagnosticiraju, obrađuju i liječe u kontekstu cijelog tijela, promatrajući  tegobu kao zaseban problem, ali i kao integralni dio cjeline tj. cijelog tijela. To znači da bol u želucu može potjecati od gastritisa (upale sluznice želuca), ali se ovaj problem promatra i rješava kao dio cjeline, tj. cijelog tijela tražeći moguće uzroke nastanka i načina rješavanja takvih tegoba. Obiteljska medicina čovjeka promatra kao cjelinu, a ne samo kao osobu s bolovima u trbuhu. Na taj se način integriraju sve bolesnikove sadašnje tegobe, ranije i dosadašnje bolesti, obiteljske bolesti u kontekstu načina života, rada, obiteljskih i drugih odnosa koji mogu biti uzrokom ispoljavanja zdravstvenih tegoba ili pojave bolesti.

Liječnica, dr.Nives Tarle Bajić, vlasnica ordinacije,  koja postavlja radnu dijagnozu samostalno obavlja pretrage ultrazvučne dijagnostike, EKG-a itd. za što ima i dodatne certifikate o samostalnom obavljanju takvih pretraga uz specijalistički ispit.  Na taj način liječnica ima kompletan uvid u cjelokupno stanje organizma i tegobe, uključujući tjelesno i psihičko stanje pacijenta u radnom i obiteljskom okruženju te istražuje njihov utjecaj na zdravlje pacijenata. S obzirom da ordinacija ima široki djelokrug rada i mogućnost dijagnostike odmah u ordinaciji, valja napomenuti da se ovdje zbrinjava oko 95 % pacijenata koji se zatim ambulatno liječe, dok oko 5% pacijenata mora otići ili u bolnicu na bolničko liječenje ili drugim specijalistima zbog dodatnih pregleda.


Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme