Početna stranicaPretraga za: dr tarle

Sistematski pregledi - Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle

Sistematski pregledi - Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle

SISTEMATSKI PREGLEDI:
Obim i vrsta pretraga koje se rade u sistematskom pregledu ovise o spolu, dobi, dosadašnjim bolestima, tegobama pacijenta, obiteljskoj anamnezi i eventulanim izloženostima nekim mogućim štetnim utjecajima na poslu ili svakodnevnom životu koji mogu utjecati na Vaše zdravlje.

U mojoj ordinaciji možete učiniti detaljan i kvalitetan sistematski pregled koji uključuje:

 1. OPĆI PREGLED, RAZGOVOR-ANAMNEZA I KLINIČKI PREGLED
 2. LABORATORIJSKE PRETRAGE KRVI I MOKRAĆE
 3. ULTRAZVUČNI PREGLED TRBUŠNE ŠUPLJINE (ABDOMENA) KOLOR DOPLEROM S ELASTOGRAFIJOM
 4. KOLOR DOPLER ULTRAZVUK VRATA S ELASTOGRAFIJOM (ŠTITNJAČA, LIMFNI ČVOROVI, ŽLIJEZDE SLINOVNICE, KRVNE ŽILE VRATA)
 5. KOLOR DOPLER ULTRAZVUK DOJKI S ELASTOGRAFIJOM
 6. EKG-ELEKTROKARDIOGRAFSKO SNIMANJE RADA SRCA
 7. PAPA test i dopunske pretrage, ukoliko su potrebne

Preventivni sistematski pregledi se primjenjuju i nužni su za pravodobno otkrivanje rizičnih faktora i već postojećih bolesti koje mogu ugroziti Vaše zdravlje ili dovesti do trajnih posljedica. U Hrvatskoj, kao i u većini zemalja najčešće bolesti koje su ujedno i najčešći uzroci smrti su bolesti srca i krvnih žila i zloćudne bolesti.

U ordinaciji se mogu obaviti osnovni i prošireni sistematski pregledi za žene i muškarce. Laboratorijske pretrage krvi, mokraće i stolice, ultrazvučni pregledi kolor doplerom vrata, štitnjače, dojki, abdomena-trbušne šupljine, dopler krvnih žila, EKG srca, spirometrija pluća, ultrazvučna denzitometrija kostiju.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

Više…


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučni pregledi dojki

U ordinaciji se mogu obaviti preventivni i dijagnostički ultrazvučni pregledi dojki. Pregledi se obavljaju na najnovijem kolor dopler ultrazvučnom aparatu tehnološki najviše klase Toshiba Aplio XG, kojim je moguće prikazati prokrvljenost u promijenjenom tkivu dojke bez kontrastnih intravenoznih sredstava.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Ultrazvučni pregled štitnjače i vrata, žlijezda slinovnica i limfnih čvorova

U ordinaciji se mogu obaviti ultrazvučni kolor dopler pregledi štitnjače i cijelog vrata, žlijezda slinovnica, limfnih čvorova vrata, krvnih žila na vratu, najsuvremenijim ultrazvučnim aparatom Toshiba Aplio XG.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučna denzitometrija

U ordinaciji se može obaviti pregled za osteoporozu ultrazvučnim denzitometrom, koji bez rendgenskog zračenja bi trebao biti prvi pregled kod otkrivanja osteoporoze. Pregled se obavlja na ultrazvučnom denzitometru „Sahara“ koji se u Americi jedini priznaje kao aparat koji daje rezultate mjerenja koji su usporedivi s rendgenskom denzitometrijom (DXA).

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, kod Glavnog kolodvora i Importane garaže.

www.ultrazvuk-tarle.hr


Osoblje ordinacije

Osoblje ordinacije

U ordinaciji radi Dr. Nives Tarle-Bajić, specijalistica Obiteljske medicine koja je i vlasnica ordinacije i dvije telefonske sekretarice koje naručuju pacijente uz pružanje svih potrebnih informacija pacijentima telefonom te kao “domaćice” ordinacije primaju naručene pacijente u ordinaciju.

Sve preglede nakon dolaska pacijenta, razgovora, općeg pregleda i svih dijagnostičkih pretraga koji su navedeni u uslugama ordinacije obavlja liječnica samostalno bez drugih suradnika osim laboratorijskih, mikrobioloških i citoloških pretraga.

 

Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Spirometrija

U ordinaciji se mogu otkriti ili kontrolirati uspješnost terapije kroničnih bolesti dišnog sustava, spirometrijom-određivanje plućnog kapaciteta (astma, kronični opstruktivni bronhitis) spirometrom Schiller s jednokratnim usnicima.

Ordinacija se nalazi smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže.

www.ultrazvuk-tarle.hr


Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Liječenje depresije i panike

U ordinaciji se otkrivaju i liječe depresivni i panični poremećaji, koji su vrlo često manifestirani različitim bolnim simptomima, poremećajima sna, gubitka na težini ili debljanjem, umorom, gubitkom interesa za životne radosti, zatvaranje u sebe i slično. To su bolesti suvremenog čovjeka.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb,  u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Privatna specijalistička ordinacija Obiteljske medicine - Lokacija

Ordinacija je smještena u Petrinjskoj ulici 52 u Zagrebu uz sam Hotel “Central” uz Branimirovu ulicu. Nalazi se smještena u visokom prizemlju tako da nas nekoliko stepenica s pločnika dijeli do ulaza u ordinaciju.

Pristup automobilom u ovaj dio Petrinjske jer je jednosmjerna je smjer jug - sjever tj. iz pravca Branimirove ili iz pravca Glavnog željezničkog kolodvora prema sjeveru. Pred ordinacijom je moguće stati automobilom ukoliko je pacijent teže pokretan, a parkirališno mjesto u jutarnjim satima nakon 9-15 sati najbolje je naći u susjednoj Šenoinoj ulici, na Tomislavovom trgu ili još bolje u podzemnoj garaži Imortanne centra uz Glavni kolodvor koji je udaljen od ordinacije 100 metara.

U blizini ordinacije nalazi se u Petrinjskoj ulici još jedna podzemna garaža preko puta MUP-a gdje je smještena Reiffeissen banka koja je također udaljena oko 100 m, ali u njoj je teško naći parkirališno mjesto ujutro već samo u popodnevnim satima, a tada već ima slobodnih mjesta i ispred ordinacije.

Ordinacija se nalazi u neposrednoj blizini Glavnog željezničkog kolodvora, tramvajska stanica je udaljena 50 metara a u blizini je i Autobusni kolodvor. Pacijentima koji se nalaze u okolici Zagreba ili u mjestima prema Slavoniji, zatim onima koji žive u Gajnicama, Vrapču, Sesvetama ili Dugom selu moguće je brzo i jednostavno doći vlakom bez gradskih gužvi i problema s parkingom.

Karta Zagreba


Osoblje ordinacije

Osoblje ordinacije

U ordinaciji radi Dr. Nives Tarle-Bajić, specijalistica Obiteljske medicine koja je i vlasnica ordinacije i dvije telefonske sekretarice koje naručuju pacijente uz pružanje svih potrebnih informacija pacijentima telefonom te kao “domaćice” ordinacije primaju naručene pacijente u ordinaciju.

Sve preglede nakon dolaska pacijenta, razgovora, općeg pregleda i svih dijagnostičkih pretraga koji su navedeni u uslugama ordinacije obavlja liječnica samostalno bez drugih suradnika osim laboratorijskih, mikrobioloških i citoloških pretraga.

Liječnica njeguje individualan pristup svakom pacijentu i zbog uspostavljanja što boljeg kontakta s pacijentom u svrhu lakšeg dijagnosticiranja uzroka tegoba ili bolesti ona mjeri krvni tlak pacijentima, sama vadi krv svakom pacijentu trudeći se da to čini što bezbolnije kako bi vađenje krvi ili pregled za pacijenta bio što ugodniji. Na taj se način ostvaruje duži boravak pacijenta s liječnicom i time je pacijentu omogućeno da u svakom trenutku postavlja pitanja i razgovara s liječnicom o problemima koji ga muče.

Dr. NivesTarle-BajićDr. Nives Tarle-Bajić nakon završetka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, obavljenog staža na KBC-u Rebro, radila je kao liječnica Opće medicine u jednom selu nedaleko Jastrebarskog, zatim u Hitnoj službi Doma zdravlja Jastrebarsko. Za to vrijeme usavršavala se u ultrazvučnoj dijagnostici Poslijediplomskim studijem iz ultrazvučne dijagnostike koji je uspješno završila, a zatim je završila i Poslijediplomski studij iz Onkologije. Treći Poslijediplomski studij iz Obiteljske medicine položila je u sklopu specijalizacije.

Završila je nekoliko tečajeva iz ultrazvučne dijagnostike (vrata, dojki i trbušne šupljine s kolor doplerom) u Hrvatskoj i inozemstvu. Ultrazvučnom dijagnostikom bavi se 20 godina. Stalno prisustvuje kongresima, simpozijima i stručnim sastancma iz područja koja je posebno zanimaju a to su:

 • ultrazvučna dijagnostika s kolor doplerom (vrata, dojki trbušne šupljine, zglobova, kolor dopler krvnih žila)
 • EKG pregled srca i otkrivanje srčanih bolesti i krvnog tlaka
 • Interna medicina
 • infektologija
 • mikrobiologija
 • dermatologija
 • reumatologija
 • neurologija
 • psihijatrija

Iz područja psihijatrije osobito je zanimaju dijagnosticiranje i liječenje depresija koje se svakodnevno sve više javljaju u ordinacijama, a prisutne su među svim dobnim skupinama.

Članica je Društva za Ultrazvuk u medicini i biologiji, Senološkog društva i Društva za osteoporozu.


Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme