Početna stranicaPitanja pacijenataMože li se iz kompletne krvne slike posumnjati boluje li osoba od neke ozbiljnije bolesti?

Može li se iz kompletne krvne slike posumnjati boluje li osoba od neke ozbiljnije bolesti?

PITANJE PACIJENTA

Da li se iz kompletne krvne slike može posumnjati da li osoba boluje od neke ozbiljnije bolesti? Zabrinuta sam jer mi je KKS u redu, hormoni štitnjače u redu. Pored toga sam lutala od doktora do doktora radeći još i UZ abdomena, gastroskopiju - sve u redu, ali ja se osjećam malaksalo, nemam apetit, vrtoglavice ponekad... Liječim se od anksioznosti, imam i nizak pritisak?!

ODGOVOR DR. NIVES TARLE-BAJIĆ

Nije dovoljan pokazatelj zdravstvenog stanja krvna slika. Ona može biti uredna i u početnim fazama ozbiljnih bolesti. Bolesti štitnjače ne mogu se isključiti samo krvnim pretragama, potrebno je učiniti kolor dopler, ultrazvuk štitnjače i cijelog vrata. Previše je komplicirano samo putem Vašeg pismenog upita objasniti Vam i reći o kakvom se poremećaju ili eventualnoj bolesti kod Vas može raditi. Savjetujem Vam da se javite s nalazima koje imate liječniku koji se bavi dijagnostikom (internisti ili specijalistu obiteljske medicine) i koji će nakon razgovora s Vama, uvidom u Vaše dosadašnje pretrage koje ste obavili, zaključiti što bi mogao biti uzrok Vaših tegoba. Također će Vam tada liječnik odrediti koje je još pretrage nužno učiniti.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme