Početna stranicaPitanja pacijenataČvorovi u štitnjači

Čvorovi u štitnjači

PITANJE PACIJENTA

Poštovani, imam 53 godine, bila sa na UZ štitne i nalaz je: štitna žljezda je u cjelini uvećana. Desni lobus je promjera 47*37*30mm, a lijevi lobus je 42*25*22 mm. Istmus je debljine 6.5mm. U desnom lobusu se medijalno od ACC diferencira ovalni homogeni jasno ograničeni hipoehogeni nodus promjera 10.9*9mm bez Cd signalizacije, a uz njega ovalni hipoehogeni nodus sa manjim zonama koloidne tečnosti i sa sitnim klasifikacijama sa perinodalnomCD signalozacijom uredne sistolne i dajastolne brzine protoka, promjera 37.5*19mm. U desnom lobusu bliže istmusu ovalni homogeni jasno ograničeni hipoehogeni nodus promjera 7.6-5.3mm. U lijevom nodusu se u centralnom dijelu diferenciraju dva ovalna homogena jasno ogranicčena hipoehodena nodusa promjera 16.4-13mm i 15.4*11mm. Medijalno od ovih nodusa diferencira se homogeni jasno ograničeni hipoehogeni nodus promjera 8.1*5.2 mm. Ovi nodusi ne pokazuju CD signalizaciju. Submandibularne žljezde obostranog su urednog položaja, promjerene veličine, homogene eho strukture. Na vratu, obostrano, u proksimalnoj treicini, uz ACC diferenciraju se ovalni, homogeni, jasno ograničeni, hipoehogeni limfonodi, desno promjera do 15mm, a lijevo do 12mm. DG: STRUMA DIFFUSA ET POLYNODOSA LOBI BILL GLADNDULLAE THYREOIDEAE LYMPHADENITIS CHR.COLLY BILL Hormoni: FTS 14.72, i TSH 1.10

ODGOVOR DR. NIVES TARLE-BAJIĆ

Vi biste trebali obaviti ciljanu punkciju opisanih čvorova u desnom režnju štitnjače i limfnih čvorova na vratu.Posebno se trebaju puntirati dva hipoehogena čvora.
Ova dijagnostička pretraga neovisna je o nalazima Vaših hormona štitnjače i TSH.
Nakon navedene dijagnostičke obrade, bit će jasno je li potreban operativni zahvat.
Vaši nalazi hormona su uredni.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme