BOLNO UHO I GRLO

PITANJE PACIJENTA

Mjesec dana imam probleme s uhom i grlom. Grlo me boli većinu vremena u danu. Najveći problem mi je uho. Dok hodam (pogotovo ujutro) čujem svoje disanje u uhu te tijekom izgovora nazalnih glasova i to ne uvijek. Bila sam kod doktorice opće prakse, napravila je pregled i rekla da je sve u redu. Što bi mogao biti uzrok "čujnog disanja" i kome se obratiti?

ODGOVOR DR. NIVES TARLE-BAJIĆ

Ponekad se dijagnoza ovakvih tegoba jednostavno i lako dijagnosticira u ordinacijama obiteljske medicine razgovorom i kliničkim pregledom. Ukoliko se navedenim razgovorom i pregledom ne može dokučiti uzrok Vaših tegoba tada je potrebno provjeriti krvni tlak, krvnu sliku i i obaviti neurološki pregled. Potrebno je pregledati cirkulaciju vratnih i moždanih žila ( karotide, vertebralne arterije i arterije VB sliva), zatim štitnjače i cijelog vrata, kolor dopler ultrazvukom. Nakon uvida u navedene preglede i pretrage, liječnik će donijeti odluku što je uzrok Vaših tegoba ili je li potrebno raditi daljnju obradu (MR glave, mozga) . Uzrok je možda i psihogen ali konačni uzrok Vaših tegoba saznat će se tek nakon navedenih pretraga i detaljnog pregleda.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme