Početna stranicaUslugeULTRAZVUK ABDOMENA-KOLOR DOPLER-ELASTOGRAFIJA

ULTRAZVUK ABDOMENA-KOLOR DOPLER-ELASTOGRAFIJA

Vaskularizacija bubrega 3D prikaz

Novost u ordinaciji je primjena novog kolor dopler uređaja Toshiba-Canon  Aplio 500, koji  je kao i prethodni ultrazvučni uređaj, pripadnik najviše klase kolor dopler uređaja. Sve najnovije spoznaje u ultrazvučnoj dijagnostici primijenjene su u ovom uređaju koji ima brojna najnovija  softverska rješenja, koja liječniku znatno olakšavaju rad i doprinose točnijoj dijagnozi  organa u trbušnoj šupljini, koja su neinvazivna i bez rendgenskog zračenja. Odlikuje se izvanrednom, kristalnom ultrazvučnom slikom, uz mogućnog poboljšanja slike koja se može  prilagođavati svakom pacijentu,  što  liječniku omogućava još bolji i lakši prikaz najsitnijih detalja u svakom organu i tkivu, koji su predmet interesa liječnika, čak i kod adipoznijih pacijenata.

 

Također omogućava značajno uvećanje određene strukture, zbog boljeg prikaza detalja,  bez gubitka oštrine slike. Posjeduje izvanredan dopler, uz već ranije tri postojeća (power Doppler, color Doppler i ADF), koji se zove SMI (Super Microvascular Flow), a koji nam omogućava prikaz najsitnijih ogranaka arterija, što je osobito značajno za identifikaciju prokrvljenosti tumorskog tkiva, bez artefakata tj.grešaka uslijed smetnji u doplerskom prikazu  zbog "prelijevanja" doplerskog prikaza   aorte ili krvnih žila velikih brzina, koje su nam do sada onemogućavale kvalitetan doplerski prikaz.

Slika 1.                                           Slika 2.                                                 Slika3.     

 Slika 4.                                                  Slika 5.

Na slikama je prikazan karcinom bubrega.Slika 1. B mod, Slika 2. SMIc kolor dopler prikaz vaskularizacije tumora osjetljivim doplerom, Slika3. SMIm monokromatski dopler, Slika 4.3D prikaz vaskularizacije karcinoma, patološka vaskularizacija, Slika 5. 3D prikaz kocka tumora i vaskularizacije 

Uređaj također posjeduje 3D prikaz SWE elastografije tumora uz moguću slikovnu  rotaciju tumora,  što nam omogućava bolju prostornu i topografsku orjentaciju lokacije  tumora u tkivu. Također  je moguć 3D prikaz vaskularizacije  unutar organa ili prikaz u 3D projekciji samo krvnih žila u promatranom tkivu (najčešće tumoru). Na taj način možemo u 3 D projekciji vidjeti jesu li krvne žile uredne  ili su potpuno promijenjene (neovaskularizacija u karcinomskm tkivu).

Ovaj uređaj posjeduje Panoramski prikaz organa ili tkiva u abdomenu, tj. da se na jednoj slici prikaže dio abdomena s promatranom strukturom ili patologijom, a ne samo organ na jednoj slici. To nam  omogućava bolji prostorni prikaz dijela npr. u abdomenu gdje se nalazi patološka tvorba (tumor) ili prikaz promjene na crijevima kako bismo promjenu vidjeli u punoj dužini, a ne segmentalno.

Posebna značajka novog uređaja je postojanje dviju vrsta elastografije  SE (Strain elastografija) i SWE (Share Wave Elastography) ili Elastografija posmičnim valovima. Radi se o spoznaji da su zloćudne tumorske promjene (karcinomi), čvrsće konzistencije od dobroćudnih i da ih se nakon prikaza ultrazvukom, može analizirati u smislu razlikovanja npr. karcinoma od dobroćudne promjene.

Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.


Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

NOVOST SW ELASTOGRAFIJA DOJKE

Novost u ordinaciji je share wave elastography (SWE) dojke,kojom se razlučuju dobroćudne i zloćudne promjene

više...

APLIO 500 Platinum

NOVI UREĐAJ U ORDINACIJI,

nove mogućnosti ultrazvučne dijagnostike

APLIO 500-  Platinum-Canon Toshiba

više...

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Aktualne teme