Početna stranicaPretraga za: ultrazvučni pregled

Specijalistička ordinacija, Dr. Tarle - Ultrazvučna dijagnostika

U ordinaciji se mogu učiniti kompletne pretrage krvi i mokraće, ultrazvučni pregled najnovijim kolor dopler aparatom štitnjače, dojki, abdomena, krvnih žila, EKG srca, spirometrija, ultrazvučna denzitometrija kostiju.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Ultrazvučni pregled štitnjače i vrata, žlijezda slinovnica i limfnih čvorova

U ordinaciji se mogu obaviti ultrazvučni kolor dopler pregledi štitnjače i cijelog vrata, žlijezda slinovnica, limfnih čvorova vrata, krvnih žila na vratu, najsuvremenijim ultrazvučnim aparatom Toshiba Aplio XG.

Ordinacija je smještena u centru grada, Petrinjska 52, Zagreb, prizemlje, u blizini Glavnog kolodvora i Importane garaže

www.ultrazvuk-tarle.hr


Ultrazvučni kolor dopler aparat - Toshiba Aplio XG

Ultrazvučni kolor dopler aparat - Toshiba Aplio XG

Ovo je najmoderni, najsuvremeniji i ujedno pripadnik najviše klase kolor dopler ultrazvučnih aparata koji se proizvodi u Toshibi, kao jednom od nekoliko vodećih tvrtki u svijetu koje proizvode ultrazvučne aparate.

Aparat je proizveden 2007. godine, a u ordinaciji se koristi od srpnja 2007. godine. Aparat odlikuje visoka rezolucija LCD ekrana veličine 19 inča uz različite mogućnosti za poboljšavanje slike i dobivanje bolje oštrine i kontrasta čime je omogućeno uočavanje i razlikovanje teško vidljivih ili početnih promjena u tkivu (2-3 mm) koje se pregledava.

Toshiba Aplio XG - bojanje slike - ultrazvukU ovom aparatu prvi puta se koristi i bojanje slike u živoj i “zamrznutoj slici” što je slično elastografiji u radiologiji kako bi se lakše uočile otkrivene promjene u dojkama, a ovdje se ovaj program može koristiti kod pregleda svih navedenih organa: štitnjače, dojki, trbušne šupljine, površinskih organa, limfnih čvorova, zglobova, sinusa.

Osobitost ovog aparata je da kod dijagnostike promjena, tj. mogućih tvorbi u tkivima, a to je vrlo značajno kod prikaza ultrazvučnog pregleda dojki, možemo sliku jedne dojke prikazati tkz. panoramskom slikom ili prikazom gdje u jednoj slici možemo vidjeti pronađene tvorbe - čvorove tj. tumore u dojci, ali i u odnosu na smještaj prema ostalim strukturama u dojci.

U ovoj ordinaciji i prije 11 godina liječnica je imala vrlo kvalitetan kolor dopler ultrazvučni aparat Toshiba, ali tadašnje mogućnosti doplerskog prikaza (protoka krvi) u organima i tkivima nisu bila tako savršena kao u ovoj novoj i suvremenijoj aparaturi kao što je Toshiba Aplio XG. Naime u ovom aparatu moguće je bez primjene kontrastnih sredstava dobiti protok krvi u dojkama. Sada na ovom novom aparatu bez aplikacije kontrasta to možemo učiniti samo prtiskom na tipku za kolor dopler u toku pregleda dojke. To nam je značajno jer tada u svim organima, a osobito nam je to važno za dojku, možemo lakše razlučiti je li promjena koju vidimo prokrvljena ili ne, je li to možda cista koja je atipična je li to možda masno tkivo, zloćudan ili dobroćudan tumor i slično. Na taj način možemo kod nekih pacijentica izbjeći bespotrebnu punkciju i s većom sigurnošću nakon pregleda, možemo znati o kakvoj se promjeni radi.

Toshiba Aplio XGVažno je napomenuti da se svi podaci o pacijentu koji se pregledava na ovom kolor dopler ultrazvučnom aparatu, ime, prezime, dob, težina, visina, tegobe zbog kojih je došao na pregled, pohranjuju u ultrazvučnom aparatu, ali i u kompjuteru zajedno sa svim ostalim podacima i nalazima prijašnjim i sadašnjim pacijenta.

Ultrazvučne slike i video klipovi učinjeni za vrijeme pregleda pacijenta omogućuju liječnici da kod ponovne posjete pacijenta ili kontrolnog pregleda ima brz i kompletan uvid u dosadašnje video zapise svih dosadašnjih, kako tegoba, tako i ultrazvučnih pregleda kao i svih ostalih pregleda koji su učinjeni u ovoj ordinaciji ili u nekoj drugoj ustanovi.

Toshiba Aplio XGSvaki pacijent dobiva nakon pregleda slike ultrazvučnog pregleda, a pacijenti koji se upućuju na daljnju obradu ili na bolničko liječenje zbog operativnog zahvata dobivaju i CD na kojem su snimljeni svi video klipovi i slike ultrazvučnog pregleda kako bi liječnici koji dalje preuzimaju brigu o pacijentu lakše dalje zbrinuli pacijenta.

Ovdje su prikazane neke od slika snimljene ovim ultrazvučnim aparatom, međutim ukoliko želite pročitati o nekoj aktualnoj temi na ovoj WEB stranici, u tekstu će biti prikazane ultrazvučne kolor dopler slike koje su snimljene u ordinaciji kod pojedinih pacijenata a povezane su s temom koja se obrađuje.


Kontaktirajte nas

Popunite sva polja da biste poslali e-mail!

Možete nas kontaktirati zbog savjeta, informacija ili dogovora za preglede na telefonski broj ili e-mailom zbog pitanja na koje ćemo Vam što hitnije odgovoriti.

Putem e-maila nije moguće predbilježiti se na pregled jer tada može doći do zabune u terminima već molim predbilježbe za termine pregleda treba učiniti telefonom ili ukoliko želite osobno u ordinaciji.

Sat za zdravlje - Emisija o zdravlju na Z1 televiziji Dnevnik Nova TV - Novosti u liječenju štitnjače Dr. Tarle na popisu od 130 hrvatskih liječnika koje preporučuje SAD (State Department)

Poster i video prezentacija znanstvenog rada (Postercast)

Dr Nives Tarle Bajic explains the technique of using Transabdominal color doppler ultrasound (TCDU) for detection of colon cancer in patients with non specific abdominal symptoms. Recorded by the British Institute of Radiology www.bir.org.uk.

Naš znanstveni rad objavljen je među 5 najboljih poster prezentacija u Londonu, između 68 prihvaćenih znanstvenih radova na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju. Ovdje možete vidjeti poster i audio prezentaciju rada. Ovu posterpostcast prezentaciju snimio je Britanski institut za radiologiju u Londonu i objavljen je na stranicama Britanskog instituta za radiologiju.

više...

POSTER PREZENTACIJA ZNANSTVENOG RADA U LONDONU (22-23.10.2014.)

U Londonu na godišnjem kongresu Britanskog instituta za radiologiju održala sam prezentaciju našeg znanstvenog rada  o primjeni kolor dopler ultrazvuka u dijagnostici raka debelog crijeva u bolesnika s nespecifičnim tegobama:naša iskustva i metanaliza našeg rada i radova iz literature. Autori ovoga rada su  Iva Bajić, dr.med i ja kao prezenter ovoga rada.

više...

Alergijsko testiranje (određivanje specifičnih IgE iz krvi)

U ordinaciji možete obaviti alergijsko testiranje  razIne IgE na specifične alergene.Za njihovo određivanje uzima se uzorak krvi, a zatim se iz seruma određuje razina antitijela Tako se može utvrditi postoji li i u kojem intenzitetu alergijska reakcija na alergene koje udišete ili koje unosite hranom u tijelo.Ovdje možete pročitati o alergijama, što su to IgE antitijela, kako dolazi do alergijskih reakcija u tijelu i koje simptome alergija najčešće izaziva.

više...

Sistematski pregledi za muškarce i žene

Obim i vrsta pretraga koje se rade u sistematskom pregledu ovise o spolu, dobi, dosadašnjim bolestima, tegobama pacijenta, obiteljskoj anamnezi i eventulanim izloženostima nekim mogućim štetnim utjecajima na poslu ili svakodnevnom životu koji mogu utjecati na Vaše zdravlje. U mojoj ordinaciji možete učiniti detaljan i kvalitetan sistematski pregled za žene i muškarce  koji uključuje:

  1. Opći pregled, razgovor-anamneza i klinički pregled
  2. Laboratorijske pretrage krvi i mokraće
  3. Ultrazvučni pregled trbušne šupljine (abdomena) kolor doplerom s elastografijom
  4. Kolor dopler ultrazvuk vrata s elastografijom (štitnjača, limfni čvorovi, žlijezde slinovnice, krvne žile vrata)
  5. Kolor dopler ultrazvuk dojki s elastografijom
  6. Ekg-elektrokardiografsko snimanje rada srca

više...

Kolor dopler ultrazvuk abdomena (trbušne šupljine)

U ordinaciji se može obaviti kompletan ultrazvučni pregled abdomena (trbušne šupljine) s elastografijom, najnovijim kolor dopler uređajem Toshiba Aplio XG, koji omogućava izvanredan prikaz najsitnijih struktura promijenjenog tkiva u organima trbušne šupljine.

više...

Aktualne teme